ŠEST KLOBUKOV RAZMIŠLJANJA

KONSTRUKTIVNO IN SISTEMATIČNO

LATERALNO RAZMIŠLJANJE

SVEŽI KONCEPTI, NOVE IDEJE

ENOSTAVNOST V
RAZMIŠLJANJU

ZAČNITE RAZMIŠLJATI JASNEJE

2. predavanje 6. cikla o pozitivni psihologiji: Odnos kot afirmacija – zakaj afirmacije ne delujejo (za vse)? 6. 2. 2018

Na drugem letošnjem predavanju v okviru cikla pozitivne psihologije v Cankarjevem domu bo mag. Sanja Kranjc razmišljala o afirmacijah.

Motivacijski guruji velikokrat poudarjajo pomen afirmacij. Če nekaj želimo spremeniti - osebnostne lastnosti, partnerja, službo itd., se moramo 'samo' osredotočiti na to, kaj bi radi bili/imeli in to kot trditev (afirmacijo) ponavljati vsak dan v sedanjiku, kot da smo to že pridobili. A te afirmacije delujejo samo na zavednem nivoju, ne na nezavednem. To, kakšno mnenje imamo o sebi, in kaj nam v življenju pripada, imamo zapisano na nezavednem nivoju v implicitnem spominu. V spominu, ki se nam izoblikuje v našem ranem otroštvu preko izkušenj, ki jih dobimo s svojimi primarnimi skrbniki. Če se torej občutki in prepričanja na našem nezavednem nivoju ne ujemajo s tem, kar si preko afirmacij govorimo, si lahko tudi škodimo. Primarni odnosi so tako zelo pomembni, da nam v možganih pustijo afirmacije, ki si jih, ne da bi se tega zavedali, govorimo prav vsak dan.

Podrobnosti in nakup vstopnic tukaj.

METODA
CoRT

POUČEVANJE RAZMIŠLJANJA V ŠOLAH

POZITIVNA
REVOLUCIJA

KAJ LAHKO SAMI STORIMO ZA BOLJŠI SVET

KAKO IMETI
USTVARJALNE
IDEJE

Želite prejemati e-novice?
Vnesite ponovno vaš email naslov.

 

Z naročilom na e-novice boste nekajkrat mesečno prejeli naš novičnik z uporabnimi nasveti in/ali obvestili o dogodkih, povezanih z našim delom.