ŠEST KLOBUKOV RAZMIŠLJANJA

KONSTRUKTIVNO IN SISTEMATIČNO

LATERALNO RAZMIŠLJANJE

SVEŽI KONCEPTI, NOVE IDEJE

ENOSTAVNOST V
RAZMIŠLJANJU

ZAČNITE RAZMIŠLJATI JASNEJE

Pozitiven pogled na depresijo, tretje predavanje šestega cikla o pozitivni psihologiji, 5. 3.

Sodobna medicina depresijo vidi predvsem kot patološko stanje oz. kot bolezen. V umetnosti in filozofiji pa se je od renesanse naprej razvijal tudi t. i. »poetični pogled«, ki poudarja, da je lahko prehodno stanje in možen vir za osebno rast ter ustvarjanje. Farmacevtska industrija spodbuja medicinski pogled, ker si s tem širi trg za prodajo antidepresivov in anksiolitikov. Tako se je s svojimi dobičkonosnimi motivi preveč vpletla v delo zdravnikov, ki danes preširoko postavljajo diagnozo »velika depresivna motnja« in se prehitro odločajo za zdravila ter zanemarjajo eksistencialni psihoterapevtski ter psihosocialni-skupnostni pogled in pristop.

Mag. Miran Možina, psihiater in psihoterapevt, Fakulteta za psihoterapevtsko znanost Univerze S. Freuda v Ljubljani bo ob zgledu številnih znanih umetnikov, filozofov, znanstvenikov in mistikov, ki so za svoje navdihujoče stvaritve črpali navdih iz lastnih depresivnih izkušenj, v 3. predavanju 6. cikla o pozitivni psihologiji iskal bolj pozitiven in bolj uravnovešen pogled na depresijo.

Predavanje je bilo zaradi izjemnega zanimanja prestavljeno v Linhartovo dvorane. Podrobnosti in nakup vstopnic tukaj.

METODA
CoRT

POUČEVANJE RAZMIŠLJANJA V ŠOLAH

POZITIVNA
REVOLUCIJA

KAJ LAHKO SAMI STORIMO ZA BOLJŠI SVET

KAKO IMETI
USTVARJALNE
IDEJE

Želite prejemati e-novice?
Vnesite ponovno vaš email naslov.

 

Z naročilom na e-novice boste nekajkrat mesečno prejeli naš novičnik z uporabnimi nasveti in/ali obvestili o dogodkih, povezanih z našim delom.