ŠEST KLOBUKOV RAZMIŠLJANJA

KONSTRUKTIVNO IN SISTEMATIČNO

LATERALNO RAZMIŠLJANJE

SVEŽI KONCEPTI, NOVE IDEJE

ENOSTAVNOST V
RAZMIŠLJANJU

ZAČNITE RAZMIŠLJATI JASNEJE

Kreativnost se lahko zgodi tudi vam – če si le želite, 24. 7.

Sveže ideje potrebujemo kot kruh in vodo. Pa vendar običajno do njih ne znamo hitro in enostavno, ter v velikih količinah. Pogosto se zapletemo, ker tisti, ki se spomni nečesa novega, razmišlja divergentno, tisti, ki to idejo sliši, pa konvergentno. Prvi ideje našteva, drugi jih takoj izbira, vrednoti, odloča. Ker prvi običajno našteje le malo idej, zavračanje drugega začne jemati osebno. Zato je koristno, da se naučimo divergentno in konvergentno razmišljanje vpeljevati sistematično. Pri tem si lahko pomagamo z modelom I.D.E.A.S., ki ga je razvil Dimis Michaelides, in ga bomo predstavili na GZS-jevem seminarskem trojčku v torek, 24. julija od 9h do 16h.

Na seminarju Kreativnost se lahko zgodi tudi vam – če si le želite boste spoznali in urili tudi dizajnersko razmišljanje - pripravljenost in sposobnost gradnje boljših rešitev, kot že obstajajo (predavatelj Blaž Zupan) in kreativno poslovno pisanje - orodje poslovne korespondence za dvig prepoznavnosti (Simona Roškar).

Po seminarju, ki bo potekal na GZS (Dimičeva 13 v Ljubljani), boste domov odšli z veliko vpogleda in razumevanja do lastne ustvarjalnosti in sodelovalnega in ustvarjalnega razmišljanja pri svojih sodelavcih in članih tima ter s polno malho predlogov za svoje delovanje in poslovanje.

Podrobnosti in prijave tukaj. Dnevne zanimivosti o dogodku na Facebooku.

METODA
CoRT

POUČEVANJE RAZMIŠLJANJA V ŠOLAH

POZITIVNA
REVOLUCIJA

KAJ LAHKO SAMI STORIMO ZA BOLJŠI SVET

KAKO IMETI
USTVARJALNE
IDEJE

Želite prejemati e-novice?
Vnesite ponovno vaš email naslov.

 

Z naročilom na e-novice boste nekajkrat mesečno prejeli naš novičnik z uporabnimi nasveti in/ali obvestili o dogodkih, povezanih z našim delom.