KAKO IMETI USTVARJALNE IDEJE - O KNJIGI

Nobene veščine se ne naučite, če je ne vadite. Bližnjice ne obstajajo. Ni drugega načina, da bi razvili veščino. To velja tudi za veščino ustvarjalnosti. Ne obstaja čudežni studenec, iz katerega bi pili, da bi postali ustvarjalni. Najbližje temu je, da preberete to knjigo!

Uporaba ustvarjalnosti in redno urjenje ustvarjalnosti sta najboljša načina, da razvijete mentalno veščino in mentalne navade ustvarjalnega razmišljanja.

Če želite postati dober igralec golfa, morate pač uriti udarjanje žogice. Če želite razviti veščino kuhanja, morate pač v kuhinjo. Če resnično želite razviti veščino ustvarjalnega razmišljanja, potem to knjigo obravnavajte resno in se dela lotite marljivo. Več kot boste vadili, boljši boste postali – enako, kot velja za golf ali kuhanje.

Knjiga Kako imeti ustvarjalne ideje – 62 vaj za razvijanje lastnega uma je zasnovana tako, da je enostavna, praktična in uporabna. O ustvarjalnosti bi lahko govorili zelo zapleteno, vendar knjiga potem ne bi koristila nikomur, razen akademikom. Ta knjiga pa je zasnovana za vsakogar, ki želi postati bolj ustvarjalen in želi v tem tudi uživati.

V knjigi so predstavljene igre oziroma vaje. Lahko jih igrate sami. Lahko pa se jih igrate z drugimi ljudmi. Igre uporabljajte, da vsak dan po malem vadite ustvarjalno razmišljanje.

VAJE/IGRE

Namen iger v tej knjigi je zagotoviti urjenje ustvarjalnega razmišljanja. Če se boste vaj lotili sistematično in disciplinirano, boste razvili naravnanost, navade in veščine ustvarjalnega razmišljanja.
Hkrati pa so vaje zabavne in vam lahko predstavljajo ‚igre‘. Običajno jih igrate sami (kot križanke) in dobite občutek dosežka, ko vam uspe. Vsaj občasno pa je tudi možno, da se igrate z ostalimi in z njimi primerjate svoj rezultat.

Torej gre za prijetne vaje, ki jim lahko rečete tako ‚vaje‘ kot ‚igre‘. Njihov namen je uriti vaš ustvarjalni um.

Knjiga je igrišče. Če bi bila igrišče z žogo na sredini, bi jo zagotovo brcnili. Tako obravnavajte to knjigo. Zabavajte se. Toda to je resna zabava. Ustvarjalnost je resna veščina. Za razliko od drugih veščin se boste zabavali že, ko boste razvijali to resno veščino.

Od te točke dalje je vse odvisno od vas. Kar boste iztisnili iz knjige, bo neposredno odvisno od truda, ki ga boste vložili v uporabo te knjige.

Avtor: dr. Edward de Bono
Prevajalka: mag. Nastja Mulej
Lektor: ddr. Matjaž Mulej

Jezik: slovenščina
Število strani: 208
Vezava: mehka
Dimenzija: 16cm x 23cm

Cena: 25 EUR (vključena DDV in poštnina)

Kako imeti ustvarjalne idejeKnjigo lahko plačate tudi enostavneje, ceneje in hitreje s pomočjo Hal mBills in pripadajoče QR kode! 

 

 

 

KNJIGA KAKO IMETI USTVARJALNE IDEJE

Naročilnica za knjige


Če gre za podjetje:

 po računu   po naročilnici 


Prepišite varnostno kodo:

  Refresh Captcha  
 

ŠEST KLOBUKOV RAZMIŠLJANJA

KONSTRUKTIVNO IN SISTEMATIČNO

LATERALNO RAZMIŠLJANJE

SVEŽI KONCEPTI, NOVE IDEJE

ENOSTAVNOST V
RAZMIŠLJANJU

ZAČNITE RAZMIŠLJATI JASNEJE

METODA
CoRT

NAUČIMO OTROKE RAZMIŠLJATI - V ŠOLI

POZITIVNA
REVOLUCIJA

KAJ LAHKO SAMI STORIMO ZA BOLJŠI SVET

KAKO IMETI
USTVARJALNE
IDEJE