KAKO IMETI USTVARJALNE IDEJE - O METODI

62 vaj za razvijanje lastnega uma

Vsakdo želi biti ustvarjalen. Vsakdo bi si moral želeti biti ustvarjalen. Zaradi ustvarjalnosti je življenje bolj zabavno, zanimivo in polno dosežkov.

Raziskave kažejo, da 94 % mladih ocenjuje, da je ‚dosežek‘ v njihovem življenju najpomembnejši. Ustvarjalnost pa je ključna veščina, ki je potrebna za dosežek.

Brez ustvarjalnosti nam ostaneta ponavljanje in rutina. To dvoje je visoko cenjeno in predstavlja večino našega obnašanja – ustvarjalnost pa potrebujemo za spremembe, izboljšave in nove smeri.

V poslovnem svetu je ustvarjalnost postala bistvena zato, ker je vse ostalo postalo vsakdanje blago, na voljo vsem.

Če je vaše edino upanje, da bo vaša organizacija preživela, v tem, da boste bolj sposobni od svojih tekmecev, je to šibko izhodišče. Z ničimer namreč ne morete preprečiti svojim tekmecem, da bi tudi postali sposobni.

Informacije so postale blago, na voljo vsem. Trenutna tehnologija je postala vsakdanje blago – z nekaj izjemami, kjer 16-letni patent zagotavlja nekaj varnosti.

Predstavljajte si kuharsko tekmovanje z različnimi kuharskimi mojstri za dolgo mizo. Vsak kuhar ima enake sestavine in enako kuharsko opremo. Kdo zmaga v tekmovanju?

Na nizki stopnji zahtevnosti zmaga kuharski mojster, katerega jedi so pokazale največ kakovosti. Na visoki stopnji zahtevnosti so jedi vseh kuharjev odlične kakovosti. Kdo zmaga? Tisti kuharski mojster, ki je enake sestavine spremenil v jedi z najvišjo kakovostjo.

V poslovnem svetu tekmovanje z Indijo in s Kitajsko na osnovi cene ni mogoče, zato mora neka nova vrednost postati osnova za tekmovanje. In to zahteva veliko resnejšo zavezanost ustvarjalnosti, kot jo imamo trenutno.

Ustvarjalnosti se moramo naučiti in jo redno vaditi!

DOŽIVITE USTVARJANJE IDEJ

KUPITE KNJIGO
PRIJAVITE SE NA DELAVNICO

ŠEST KLOBUKOV RAZMIŠLJANJA

KONSTRUKTIVNO IN SISTEMATIČNO

LATERALNO RAZMIŠLJANJE

SVEŽI KONCEPTI, NOVE IDEJE

ENOSTAVNOST V
RAZMIŠLJANJU

ZAČNITE RAZMIŠLJATI JASNEJE

METODA
CoRT

NAUČIMO OTROKE RAZMIŠLJATI - V ŠOLI

POZITIVNA
REVOLUCIJA

KAJ LAHKO SAMI STORIMO ZA BOLJŠI SVET