LATERALNO RAZMIŠLJANJE - O MODERIRANJU SESTANKA

So trenutki, ko potrebujete nove ideje. Rešitve, izboljšave, priložnosti… Na njih čakate, pa ne pridejo same od sebe. Usedete se s sodelavci, vendar so preveč kritični, da bi bili učinkoviti. Trudite se z viharjenjem možganov (brainstorming), pa se samo pogledujete, ker ne veste, kaj bi rekli. Izgubili ste veliko časa, zapletli ste se v konflikt, grabi vas panika, novih idej pa od nikoder. V takšnih primerih je dobro, da si naročite zunanjega moderatorja, ki je neodvisen od vsebine razmišljanja, a hkrati mojster oblike razmišljanja.

Moderator
je posameznik, ki pomaga skupinam in organizacijam, da delujejo učinkoviteje, in da njihovi člani oziroma zaposleni sodelujejo tako, da se med seboj dopolnjujejo. Moderiranje skupinskih procesov ustvarjajo sinergijo. Ustvarja komunikacijsko okolje, v katerem lahko vsakdo razkrije svojo resnico in spoštuje resnico drugih. Ker je »nepristranski« do vsebine skupinskih procesov in v njih ne sodeluje s svojimi osebnimi stališči, se lahko zavzema in poskrbi za izvedbo nepristranskih, odprtih in celovitih postopkov skupinskega dela, ki skupini omogočijo doseči zastavljeni cilj.

Moderiranje
je spodbujanje in usmerjanje ustvarjalnega razmišljanja v okviru skupinskega procesa, katerega cilj je porajanje idej ali sprejemanje odločitev. Pri moderiranju gre za voden način komunikacije v skupini, v kateri je z namenom doseči dogovorjeni cilj skupinskega dela vsak član ves čas popolnoma osredotočen nase in na druge člane skupine. (iz Priročnika za moderatorje, Cirila Toplak in soavtorji, november 2002).

Mag. Nastja Mulej, licencirana trenerka Lateralnega razmišljanja in Šest klobukov razmišljanja, je tudi članica Društva moderatorjev Slovenije. S svojimi dolgoletnimi izkušnjami vam bo pomagala strukturirati vaše razmišljanje, urediti vaše sestanke, obogatiti rezultate vaših srečanj ter skrajšati čas trajanja.

Na začetku bo vzpostavila:

  • disciplino fokusa (zakaj smo tu, o čem razmišljamo, kakšna je definicija položaja, katere so alternativne definicije, kaj želimo doseči, kje želimo končati, kakšno je ozadje razmišljanja),
  • disciplino tehnike (katero orodje Lateralnega razmišljanja bi bilo najbolj primerno za vsak posamezni primer) in
  • disciplino časa (koliko časa bomo potrebovali in porabili za vsak posamezen korak in koliko časa za celoten sestanek).

Med sestankom oziroma seanso razmišljanja bo ohranjala disciplino, skrbela za motivacijo in sodelovanje ter zagotavljala, da se udeleženci držijo primernih in dogovorjenih orodij Lateralnega razmišljanja.
Na koncu razmišljanja pa bo spodbudile člane omizja, da se dogovorimo, kaj smo dosegli, kakšen je rezultat, kakšen je zaključek, kakšen je cilj, kakšna je rešitev in kaj so naslednji koraki.

Na sestanku bomo generirali veliko število koristnih alternativ, novih konceptov in svežih idej, ki bodo predstavljale rešitve težav, možnosti za izboljšavo ali še prej neodkrite priložnosti.

Termin:
Po izbiri.

Velikost skupine:
Največ 9 ljudi, idealno za podjetje je, če so čim bolj raznoliki, da se poveča zorni kot vpletenih vidikov

Več informacij:
Mag. Nastja Mulej
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , GSM: 041 540 866

 

Moderiranje sestanka lateralno razmišljanje

Naročamo moderiranje

 po računu   po naročilnici 


Prepišite varnostno kodo:

  Refresh Captcha  
 

ŠEST KLOBUKOV RAZMIŠLJANJA

KONSTRUKTIVNO IN SISTEMATIČNO

LATERALNO RAZMIŠLJANJE

SVEŽI KONCEPTI, NOVE IDEJE

ENOSTAVNOST V
RAZMIŠLJANJU

ZAČNITE RAZMIŠLJATI JASNEJE

METODA
CoRT

NAUČIMO OTROKE RAZMIŠLJATI - V ŠOLI

POZITIVNA
REVOLUCIJA

KAJ LAHKO SAMI STORIMO ZA BOLJŠI SVET

KAKO IMETI
USTVARJALNE
IDEJE