POZITIVNA REVOLUCIJA - O KNJIGI

Enostaven, razumljiv in praktičen priročnik za uvajanje pozitivnih, koristnih in nujnih sprememb na boljše z razlago načel, metod in moči pozitivne revolucije, ki jih lahko uporabi vsak posameznik zase.

V tej navdihujoči knjigi de Bono jasno in enostavno pokaže, kako se lahko naučimo razmišljati in vzajemno delovati konstruktivno, učinkovito in spoštljivo do bistvenih človekovih vrednot. Priročnik ponuja osnove za spremembe na boljše, ki se začnejo z enim samim preskokom v našem razumevanju oz. dojemanju in delovanju. De Bono nam ponuja orodja, s katerimi lahko gradimo pozitivne spremembe v življenju na vseh področjih.

Knjiga Priročnik za pozitivno revolucijo prikazuje spremembo, ki se zgodi z enim samim korakom v boljše razumevanje človeka. V svoji predhodni knjigi Jaz imam prav – ti se motiš je de Bono postavil temelje pozitivni revoluciji, v tej knjigi pa predstavlja orodja, s katerimi lahko gradimo na teh temeljih.
Bralci so o knjigi povedali:

»Predstavlja praktične korake, da dosežemo pozitivno spremembo – ali na osebni ali na globalni ravni.«
Amazon

»Zbirka nasvetov, v kateri se de Bono zavzema za pozitiven, neposreden pristop kot najučinkovitejši način osebnih ali svetovnih sprememb.«
Publishers Weekly

»Obvezno branje za socialne podjetnike. Uporaba pozitivnih receptov v tej knjigi je edino upanje za boljšo prihodnost človeštva. Odličen priročnik za socialne podjetnike.«
Bralec na Amazonu

»Neposredni, praktični koraki k pozitivni prihodnosti sveta. Edward de Bono predstavlja model, kako lahko delamo vsak zase ali vsi skupaj in zgradimo boljšo prihodnost. Knjiga je enostavna in praktična, ne opisuje na dolgo in široko niti ne moralizira.
Kupite to knjigo, če še niste obupali.«
Bralec na Amazonu

»Varljivo enostavna zbirka pozitivnih življenjskih strategij. Priročnik za pozitivno revolucijo ima sicer varljivo jasen enostaven naslov in svetle rumene platnice, a je zelo polna praktičnih, konstruktivnih in razsvetljevalnih zamisli, zato da pomaga spreminjati vaš svet in svet ljudi okoli vas. Dr. de Bono razlikuje dva tipa revolucije: negativne revolucije iz preteklosti in pozitivno revolucijo, o kateri bodo morda nekateri ljudje imeli občutek, da se je nadaljevala nenehno, odkar je ta knjiga izšla l. 1991.
De Bono svetuje, naj tisti, ki želi ustvariti bolj pozitivno prihodnost, opustijo tradicionalno razmišljanje v stilu 'jaz imam prav, ne ti'. V negativnih revolucijah iz preteklosti (npr. v marksistični borbi zoper kapitalizem) obstaja sovražnik, ki ga je treba sovražiti; to sovraštvo daje povezanost in energijo tem revolucionarjem. V pozitivni revoluciji pa gre za ustvarjanje namesto napada, oblikovanje namesto kritiziranja, spreminjanje s pomočjo zavesti namesto z nasiljem. Predlaga prilagodljiv smisel za humor namesto neke neprilagodljive ideologije!
Izpostavlja pet temeljnih načel: učinkovitost, konstruktivnost, spoštovanje, samo-izboljševanje in prispevanje. Predlagana pozitivna revolucija zagotovo ni nekaj pasivnega. Predlogi o samo-izboljševanju vključuje učenje novih spretnosti (karkoli od učenja novega jezika do zagona novega podjetja) in dviganje svoje kakovosti pri vsem, kar počnete. Poglavje o spoštovanju gradi na kitajski modrosti Konfucija, ki je trdil, da bi civilizacija bila uspešna, če bi se vsakdo obnašal primerno do drugih.
Četudi se mi zdijo nekateri reki in simboli proti koncu malce čudni za moj okus, se dalje poglabljam v to varljivo enostavno knjigo, ki mi daje pozitiven navdih tudi veliko let, potem ko sem jo kupil.«
Bralec na Amazonu

Avtor: dr. Edward de Bono
Prevajalka: mag. Nastja Mulej
Jezikovno pregledala: Vesna Starman
Strokovno pregledal: ddr. Matjaž Mulej

Jezik: slovenščina
Število strani: 180
Vezava: mehka
Dimenzija: 16cm x 23cm

Cena: 26 EUR (vključena DDV in poštnina)

Kaj lahko vi naredite za boljši svet? Kliknite sem, napišite in uresničite!

Prirocnik za pozitivno revolucijoKnjigo lahko plačate tudi enostavneje, ceneje in hitreje s pomočjo Hal mBills in pripadajoče QR kode! 

 

 

 

KNJIGA POZITIVNA REVOLUCIJA

Naročilnica za knjige


Če gre za podjetje:

 po računu   po naročilnici 


Prepišite varnostno kodo:

  Refresh Captcha  
 

ŠEST KLOBUKOV RAZMIŠLJANJA

KONSTRUKTIVNO IN SISTEMATIČNO

LATERALNO RAZMIŠLJANJE

SVEŽI KONCEPTI, NOVE IDEJE

ENOSTAVNOST V
RAZMIŠLJANJU

ZAČNITE RAZMIŠLJATI JASNEJE

METODA
CoRT

NAUČIMO OTROKE RAZMIŠLJATI - V ŠOLI

POZITIVNA
REVOLUCIJA

KAJ LAHKO SAMI STORIMO ZA BOLJŠI SVET

KAKO IMETI
USTVARJALNE
IDEJE